Jsme výdejní místo Scuku!

#scukvbezobalaci

 

Dlouho jsme se zamýšleli nad tím, jak k vám dostat ještě více farmářských produktů. Zejména čerstvých. A specifických, které se prodávají pomaleji. A také od farmářů nebo malých výrobců, kteří nemají propracovaný logistický systém a my nemáme kapacitu pro všechny jezdit osobně.

A taaaak jsme vymysleli, že se “Scuknem”!

 

Jak to funguje?

Scuk je farmářské tržiště, které podporuje právě malé farmy a výrobce, kteří se snaží dělat jídlo poctivě. Aby jste tam mohli nakupovat je potřeba se přidat k nějaké nákupní skupině - tedy v tomto případě ke skupině Scuk v Bezobaláči. Přidáním ke skupině se nezavazujete nakupovat každý týden. Podstatné je, že o vás víme a můžeme vám třeba dávat informace o zajímavých farmářích, nebo dobrotách. Proto je úplně skvělé se rovnou přidat i do naší scukařské facebook skupiny, kde na vás houkneme s novinkami. :)

Veškerý proces nákupu probíhá přímo na Scuku, kde svůj nákup i zaplatíte. Svojí bedýnku si pak vždy v úterý vyzvednete u nás na prodejně.:)

 

Velkou výhodou je,

že Scuk až na základě vašich objednávek shromáždí dobroty od farmářů k sobě a ty pak doveze k nám. Díky této přímé spolupráci se minimalizují přepravné obaly a také zbytečné skladování “pro případ, že by někdo chtěl”. Prostě je to takové tržiště na míru. :)

 

Bez obalu?

Scuk není bezobalové tržiště. Podpora malých producentů a navíc bedýnkový způsob na základě předobjednávek však obrovskou mírou přispívá k nižší ekologické stopě a hlavně k udržitelnosti. Ono se to nezdá, ale pro malé producenty je logistika produktů po své ose hodně náročná. Pro prodejny jako jsme my také. Neobejde se to bez spousty a spousty cest, výpadků a také prošlých potravin, které se nestihli prodat.

Ve Scuku se navíc snaží i obaly minimalizovat co to jde - nejenom ty přepravní. Budeme moc rádi, když si vyberete zboží bez plastového obalu, samozřejmě pokud to bude možné. :) Právě tuto informaci Scuk u dobrůtek uvádí. Mnoho věcí nakoupíte úplně bez obalu (jenom v bedýnce), ve skle, nebo papírovém pytlíku. A my slibujeme, že se budeme snažit komunikovat dál, aby těchto produktů přibývalo. :)

 

Jak se tedy přidat?

Nejdřív se přidejte k naší nákupní skupině tady: Scuk v Bezobaláči

A pak je skvělé se přidat i do naší facebook skupiny, kde si budeme dávat vědět novinky a tipy: Facebook skupina Scuku v Bezobaláči

No a pak můžete už jednoduše nakupovat! 

 

Kdy objednat a kdy vyzvednout?

Naše skupina objednává každý týden do nedělní půlnoci. Co je důležité, že můžete udělat kolik chcete objednávek. Třeba v pátek si vzpomenete, že jste na něco zapomněli a v neděli na nás ještě mrkne něco dalšího. Vůbec to nevadí! Všechny vaše objednávky z jednoho týdne si najdete u nás v úterý.

Takže ještě jednou. Objednáte do neděle a hned v úterý odpoledne si svoje dobroty vyzvednete u nás na prodejně. Budeme Vás informovat formou SMS, že se můžete zastavit.

Jestli se vám farmářské tržiště líbí, dejte o této možnosti vědět i vaším blízkým. :) 

 

Moc se těšíme na společné nákupy!