Bobkový list
Sušený list vavřínu vznešeného, který dodá vaším pokrmům ten správný šmak. Vhodný do polévek, omáček, guláše, k masu či při zavařování.
Skladujte v suchu a chladu.
Kategorie: | Koření |
---|---|
Pochází z: | Turecko |
DMT: | 2. 3. 2025 |
Voňavý, čerstvý
Z Apollonovi hlavy rovnou na náš talíř! Zatímco byl vavřín u Římanů a Řeků symbolem moudrosti, dokázal se v průběhu staletí prosadit i jako koření. Byla by škoda, kdyby nepřistál na našem talíři. V současnosti jej pravidelně nalezneme v polévkách a ragout. Sladké balzámové aroma lístků podobné muškátu výborně vyniká na jehněčím i hovězí pečeni, na zvěřině a v marokánském Tajines. Kdo připravuje rybu a naplní ji citronem, fenyklem a bobkovým listem, dostane pak obzvlášť chutný pokrm. Lístky mohou být nasekány nebo celé povařeny v pokrmech. Celý bobkový list je vhodné před servírováním jídla odstranit.
Náš tip: Při zavařování okurek či paprik, přidejte do sklenice jeden bobkový list. Zvýrazní chuť okurků.
Věděli jste, že? Vavřínovým věncem se korunovali Řečtí a Římští vítězové sportovních akcí.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.