Cukr přírodní řepný nerafinovaný
Řepný cukr má charakteristickou chuť a vůni, obsahuje mnohem více původních esenciálních látek než bílý cukr rafinovaný. Především obsahuje vysoké množství hořčíku, vápníku, sodíku a draslíku. Navíc je od nás z Moravy - vyrábí ho Cukrovar Vrbátky na Hané, který má za sebou dlouhou tradici více než 150 let.
Kategorie: | Cukr, sůl, panela |
---|---|
Vyrobeno: | Česká republika - Vrbátky u Prostějova |
Šarže: | 29. 10. 2022 |
DMT: | neomezeno |
Jeho zabarvení se pohybuje na stupnici od světle béžové, přes zlatavou až po tmavě hnědou - zabarvení je způsobeno melasou, nedostatečně oddělenou od cukru v procesu výroby. U přírodního cukru se nepoužívá rafinace a chemické bělení, proto je zachován obsah významných látek. Přírodní cukr obsahuje draslík, sodík, vápník, hořčík a řadu aminokyselin. Jeho použití téměř odpovídá použití rafinovaného cukru. Je vhodný např. ke slazení kávy, čaje, k pečení perníků a jiných moučníků. Melasa je plnohodnotným vedlejším produktem výroby cukru.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.