Jablečné chipsy skořicové
Jablka obohacena sladkou chutí skořice. Jablka jsou sušena šetrně, aby byl zachován podíl vitamínu C. Dále sušením získávají speciální enzym, který rozkládá tuky. Díky tomuto faktu se tato skvělá dobrota stává výbornou pochoutkou i pro lidi, kteří drží dietu. Hned při otevření sáčku se vynoří vůně skořice, která s kombinací jablek připomíná Vánoce.
Kategorie: | Sušené ovoce a zelenina |
---|---|
DMT:: | |
Země původu: |
Složení
jablka sušená – plátky se slupkou 96 %, skořice mletá 3 %, jablečný koncentrát 1 %
Jak se jablka suší?
Základem chutných křížal jsou zralá jablka, ale pozor si musíte dát také na to, kterou odrůdu zvolíte, není totiž vhodné sušit moučná jablka, protože snadno praskají a nedrží tvar. Samotné sušení jablek je však nesmírně jednoduché, domácí křížaly si můžete připravit v sušičce na ovoce, troubě i na radiátoru. Hotová jablka poznáte tak, že ztratí veškerou pružnost a dobře se lámou. Aby křížaly byly stále stejně křupavé a neplesnivěly, je nutné je uchovávat v uzavřené nádobě na suchém místě a v temnu.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.