Karob

Vhodná náhrada za kakao. K ochucení pečiva, do muffinů, krémů, dezertů, k výrobě čokoládových polev.

Díky jemné konzistenci nevyžaduje ani přidávání velkého množství tuku (při výrobě čokolády běžné). Pochází ze stromu, který roste hlavně na Středním východě, kde se pěstuje už nejméně 4 000 let. Karob obsahuje 8% bílkovin, velký díl přirozeného cukru (asi 46%), vitamíny skupiny B, minerály - vápník, hořčík, draslík, a stopové prvky - železo, mangan, chrom, měď. Porovnáme-li jej s kakaem, má třikrát vyšší obsah vápníku, o třetinu méně kalorií a sedmnáctkrát méně tuku! Karob je bohatým zdrojem vlákniny pektinu.

Složení: sušený karobový prášek odtučněný

 

Máme! (2,348 kg)
Značka: Natural Jihlava
95 Kč / kg
Kategorie: Kakao, karob
DMT: 1.6.2023
Země původu: Itálie
Do jedné zavařovačky (0.7l) se cca vejde: 0,36 kg
Šarže: 1.6.2023
Karob
BIO Bezlepek

Výživové údaje na 100 g:

  • Energetická hodnota 1239 kJ / 287 kcal
  • Tuky: 4,00 g
  • z toho nasycené mastné kyseliny: 4,00 g
  • Sacharidy: 84,3 g
  • z toho cukry: 14,6 g
  • Vláknina: 
  • Bílkoviny: 5,04 g
  • Sůl: 0,07 g

 

Použití karobu pro výrobu kosmetiky

Pro výrobu tvářenky v malé misce smíchejte mleté kakao nebo karob (hnědá), skořici (oranžová) a namletou sušenou červenou řepu (růžová) v poměru, kterým dosáhnete požadovaného odstínu. Můžete také použít každou ingredienci zvlášť. Následně nanesete prášek kosmetickým štětečkem hned poté, co si natřete obličej hydratačním krémem. Ten pomůže tvářence udržet se na pokožce. (Zdroj: Johnsonová, B. Domácnost bez odpadu; PEOPLECOMM)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Humpolecká 286/28, 586 01 Jihlava

Zpět do obchodu