Káva Jizba Brazílie
Kávové zrno vhodné na espresso
Chuťový profil: čokoláda, ořechy, pomeranče
Země: Brazílie
Region: Patos de Minas, Minas Gerais
Farma: Wagner Ferrero
Farmář: Wagner Ferrero
Sklizeň: 22-23
Odrůda: Yellow Bourbon
Způsob zpracováni: Natural
Nadmořská výška: 11ř0 m n. m.
Cupping Score: 84
Kategorie: | Káva a nekáva |
---|---|
Praženo: | Česká republika - Luhačovice |
datum pražení: | 13. 3. 2023 |
DMT: | 13. 3. 2024 |
Rodina Flanzerů působí v Serra do Cabral od 70. let. Provozování lesních školek v roce 2006 rozšířili o kávu, která jim díky snaze orientovat se na kvalitu přinesla řadu úspěchů v prestižních soutěžích včetně Cup of Excellence. Jejich zaměření na ekologickou udržitelnost a biodiverzitu je organizací Rainforest Alliance hodnocena stupněm 97,7 ze 100. Investují do šetrného zavlažovacího systému a důmyslné sítě meteostanic, které pomocí GPS hlídají potřeby kávovníků. Polovina pozemků je v přírodní rezervaci, která má křišťálově čisté potoky, původní vegetaci a volně žijící divokou zvěř.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.