Koriandr mletý

Co mají perník a kari společného? Koriandr – někteří ho milují, jiní se s jeho chutí neztotožní. Skvěle se hodí do pokrmů asijské kuchyně.

 

Máme! (0,12 kg)
800 Kč / kg
Kategorie: Koření
Pochází z: Indie
DMT: 23. 7. 2025

Na jaké pokrmy se hodí?

Skvělé při přípravě burgerů, dušeného masa, zeleniny, paštiky, dýňového koláče nebo do vánočního pečiva. Nepostradatelné při přípravě indické, arabské nebo orientální kuchyně.

 

Jaké má složení?

Mletý plod koriandru.

Chutné koření s mnohostranným využitím

Předtím, než se člověk stane nebo nestane jeho milovníkem, měl by bezpodmínečně ochutnat jeho semínka (botanicky správně: plody) a lístky, neboť ty se na patře rozvíjí naprosto rozdílně. Koriandr je mnohostranně použitelný jako téměř žádné koření. Existují arabské, indické i africké pokrmy a čaje, které mají díky němu skvělou chuť. Listy mají svěží, organicky mýdlovou chuť a výborně se hodí do thajského kari, vietnamského Pho (nudlové polévky), ale také do peruánského Ceviche (syrová ryba s citronem a koriandrem). Semínka mají naproti tomu kořeněno-dřevité aroma se sladko-peprným tónem, které se hodí stejně dobře do perníku nebo jablečného kompotu jako do indického kari. Pozor, existuje zde možnost závislosti.

Náš tip: Dávkujte po špetkách, neboť koriandr má velmi intenzivní chuť.

Věděli jste, že koriandr používali už staří Egypťané?

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
Zpět do obchodu