Kurz pečení kváskového chleba 21. 1. 23
Už dlouho se chystáte, že si doma začnete péct kváskový chleba? Co začít v sobotu 21. ledna 2023 od 10:00 a zúčastnit se workshopu, kde vám zkušený Ondra Krajcar ukáže jak je to snadné a ta chuť stojí za to! Přihlašování na mail: prodejna@bezobalac.cz.
Kategorie: | Workshopy |
---|---|
Položka byla vyprodána… |
Pro všechny. Opravdu!:) Pro ty, co s kváskovaním chtějí začít, ale i pro ty, co už to zkoušeli, ale z nějakého důvodu nejsou s výsledkem spokojeni.
Nicméně, úplně nejvíc se hodí pro ty, co si myslí, že kváskování je časově náročné a komplikované. A pro ty, kteří se obávají, jestli se dokáží postarat o kvásek. U nás totiž zažijete, jak je to snadné, rychlé, nekomplikované a navíc neskutečně dobré!
Kdo workshop povede?
Ondřej Krajcar, kváskovému pečení se už nějakou dobu věnuje a za tuto dobu vyzkoušel spoustu receptů s použitím různých mouk a různých způsobu přípravy kváskového těsta na rohlíky, bulky, veky, bezlepkové pečivo, pizza, palačinky, bábovky, dorty, dezerty, pomazánky...
Prošel obdobím, kdy udržoval více druhů kvásků a jsou to rýžový, kukuřičný, pohankový, špaldový a žitný.
Dnes se soustředí hlavně na pečení chleba z kvásku ve skleněné zapékací míse bez hnětení s kombinací více druhů mouk.
Chlebík je podle receptu Ingrid Poppe, kterou znáte z Bezobaláče a jejíž chlebík jste mnozí mohli sami vyzkoušet.
Kurzem vás provede tvořením z kvásku postupně a logicky za sebou, které vyjadřují jeho znalosti a letité zkušenosti. Tak pojďme, rozkvasme kvásek a pojďme si upéct něco chutného.
O čem to bude?
O KVÁSKU
Co to ten kvásek je, jak si ho můžete založit a starat se o něj.
Jak zachránit kvásek, když se vám zdá, že už to má za sebou, resp. jak zjistit, zda je tomu skutečně tak.
A samozřejmě budeme mít pro vás kvásek nachystaný, abyste se mohli hned pustit do práce.
O PEČENÍ Z KVÁSKU
Na co všechno se dá kvásek použít? Věřte, že na vše. Od lívanců až po vánočku. A co teprve různé variace chleba – je libo s olivami nebo
čokoládou? Jak to celé funguje a jak dlouho to trvá. Jak pracovat s časem – urychlit nebo zpomalit kynutí.
O KVÁSKOVÁNÍ BEZ HNĚTENÍ
Ukážeme si dokonale jednouchý recept na chléb, který nepotřebuje hnětení, a na přípravu kterého potřebujete pouze 2×10 minut čisté práce.
Prakticky si předvedeme základní etapy přípravy – zadělávání, překládání.
Recept, který používáme, najdete i na internetu, ale my vám ukážeme, co všechno se z něj kromě chleba dá vykouzlit – bagetky, bulky, cibulový,
semínkový, olivový a dokonce i čokoládový chléb nebo vánočka!
Budeme diskutovat a řešit vaše zkušenosti s kváskováním, dotazy, doporučení a vše, co bude potřeba.
Z workshopu si odnesete vlastní kvásek a rovnou na prodejně si budete moct nakoupit vše potřebné s 10% slevou.
Jenom poznámkový blok a tužku a hlavně naladěné chuťové pohárky.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Ano, to jsme my! :) Některé produkty pro vás sami vyrábíme a chceme, aby jich bylo pořád víc.
Většinou jde o upcyklované produkty z re-Dílny, ale také meleme čerstvou mouku a chystáme se na domácí nanuky, nebo třeba čerstvá oříšková másla. Mňam!
Oficiální údaje: Bezobaláč, z.ú., Bratří Sousedíků 1067, 76001 Zlín, IČ 01818376. www.bezobalac.cz