Kurz pečení kváskového chleba pro začátečníky 9. 12. 23
Kurz se hodí nejvíc pro ty, kteří si myslí, že kváskování je časově náročné a komplikované. A pro ty, kteří se obávají, jestli se dokážou postarat o kvásek. U nás totiž zažijete, jak je to snadné, rychlé, nekomplikované a navíc neskutečně dobré!
V kurz se neztratí i milovníci kváskového pečení, kteří by s kváskem rádi pekli i sladké dobroty, ale ještě trochu váhají.
Kurz trvá od 9:30 do 12:30 hodin v příjemném prostředí bezobalového obchůdku s mnoha dobrotami k zakoupení a s potřebnými ingrediencemi k přípravě chlebíku, vše potřebné s 10% slevou.
Přihlašování na mail: okrajcar@email.cz
Kategorie: | Workshopy |
---|---|
Položka byla vyprodána… |
Ondřej Krajcar, kváskovému pečení se už nějakou dobu věnuje a za tuto dobu vyzkoušel spoustu receptů s použitím různých mouk a různých způsobu přípravy kváskového těsta na rohlíky, bulky, veky, bezlepkové pečivo, pizza, palačinky, bábovky, dorty, dezerty, pomazánky...
Prošel obdobím, kdy udržoval více druhů kvásků a jsou to rýžový, kukuřičný, pohankový, špaldový a žitný.
Dnes se soustředí hlavně na pečení chleba z kvásku ve skleněné zapékací míse bez hnětení s kombinací více druhů mouk.
Chlebík je podle receptu Ingrid Poppe, kterou znáte z Bezobaláče a jejíž chlebík jste mnozí mohli sami vyzkoušet.
Kurzem vás provede tvořením z kvásku postupně a logicky za sebou, které vyjadřují jeho znalosti a letité zkušenosti. Tak pojďme, rozkvasme kvásek a pojďme si upéct něco chutného.
Tento kurz Vás naučí skoro zapomenutou dovednost pečení chleba s kombinací moderního způsobu přípravy v domácích podmínkách s minimem potřebného času.
Na kurzu bude teoretická i praktická ukázka – zadělávání, překládání, krok za krokem, jak si připravit a upéct celý bochník chleba. Součástí kurzu je i tištěný kompletní obrázkový postup od založení kvasu, přípravy těsta až po upečení bochníku.
Dozvíš se vše o chlebu, o koloběhu kvasu, o zpracování těsta do mísy, do ošatky i do formy.
Budete svědkem výroby základních typů chlebů: pšenično - žitný a celo žitný.
Můžete se těšit na vůni čerstvě upečeného kváskového chleba a po zchladnutí i degustaci. K propojení chutí si přineste i svoji oblíbenou pomazánku.
Každý si může odnést sebou žitný kvásek, příjemný zážitek a vědomosti.
Nastíníme životní cyklus kvásku, co se může přihodit a co dělat, když se to stane. Jak o kvásek pečovat a jak ho používat, jak a čím krmit. V čem je kvásek jiný oproti kvasnicím/droždí.
Nabízím praktickou konzultaci s každým z vás, můžeme diskutovat a řešit vaše zkušenosti s kváskováním. Zodpovíme si dotazy, dáme si doporučení a vše, co bude potřeba.
Co si vzít sebou?
Sebou si vezměte dobrou náladu, tužku, deníček na poznámky, který s vámi bude celou dobu vašeho tvoření, zástěru (pokud se budete chtít přidat k tvorbě) a obal na kousek chleba, který dostanete s sebou a hlavně naladěné chuťové pohárky.
Není nad to se naučit péct domácí chleba. Ta upřímná radost, která vás přepadne při každém vytažení bochníku z trouby, je až nepopsatelně krásnou odměnou s doprovázející vůní.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.