Mandle loupané
Nemáte rádi mandle se slupkou? Vychutnejte si jemný, máslový ořech bez práce navíc. Loupané mandle se také skvěle hodí do granoly, kaší, na ozdobu dezertů nebo k dalšímu zpracování. Ne nadarmo mandle patří mezi nejoblíbenější ořechy.
Kategorie: | Ořechy a oříšky |
---|---|
Země původu: | Španělsko |
DMT: | 31. 5. 2024 |
Jaké jsou?
„Hnědá mandlová jádra jsou ošetřena přehřátou párou, čímž pokožka semen bobtná. Jádra jsou následně vtlačena mezi dva gumové válce a slupka je tlakem odstraněna. Dále se mandle suší a podle potřeby předávají k dalšímu zpracování. Blanšírované mandle mají světle-slonovinovou barvu, skoro až bílou. Pyšní se výraznou mandlovou chutí, která je však slabší oproti neloupaným jádrům. Španělská odrůda má výraznější chuť, aroma, velikost, krásný tvar a příjemný obsah vlhkosti okolo 7 %.“
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.