Kuzr pečení kváskového chleba
Kdy a kde?
Pečeme u nás v Bezobaláči pravidelně, většinou v sobotu, někdy i každých 14 dní. Ohledně aktuálních termínů napište Ondrovi na e-mail níže, nebo mrkněte do našich Facebook eventů (klik tady). Kurz trvá od 9:00 do 12:00 hodin.
V příjemném prostředí bezobalového obchůdku si můžete pak zakoupit i mnohé dobroty a také vše pro pečení chleba, nebo jiného kváskového pečiva. Každý nový pekař od nás dostane slevu 10% na celý nákup.
Cena workshopu je 500 korun.
Jak se přihlásit?
Jednoduše, stačí napsat na e-mail: okrajcar@email.cz
Pro koho workshop kváskování je?
Tenhle vymazlený kurz se hodí nejvíc pro ty, kteří si myslí, že kváskování je časově náročné a komplikované. A pro ty, kteří se obávají, jestli se dokážou postarat o kvásek. U nás totiž zažijete, jak je to snadné, rychlé, nekomplikované a navíc neskutečně dobré! Neztratí se ale ani milovníci kváskového pečení, kteří by s kváskem rádi pekli i sladké dobroty, ale ještě trochu váhají.
Ondřej Krajcar, kváskovému pečení se věnuje už dlouho a aktivně. Vyzkoušel spoustu receptů s použitím různých mouk a různých způsobu přípravy kváskového těsta, a to i takové kousky jako rohlíky, bulky, veky, bezlepkové pečivo, pizza, palačinky, bábovky, dorty, dezerty, nebo pomazánky. Jistý čas udržoval více druhů kvásků a to nejen žitný, ale i rýžový, kukuřičný, pohankový nebo špaldový. Dnes ho naplňuje hlavně hlavně pečení chleba z kvásku ve skleněné zapékací míse bez hnětení s kombinací více druhů mouk. Baví ho na tom zejména jednoduchost, díky které se v minulosti tradiční dovednost (jakou pečení chleba je) může opět dostat do našich běžných životů.
Ondra nabízí i praktickou konzultaci s každým z vás, můžete diskutovat a řešit vaše zkušenosti s kváskováním. Zodpoví vaše dotazy, dá doporučení a vše, co bude potřeba.
Co si vzít sebou?
Sebou si vezměte dobrou náladu, tužku, něco na poznámky, zástěru (pokud se budete chtít přidat k tvorbě) a obal na kousek chleba, který dostanete s sebou a hlavně naladěné chuťové pohárky.