Africké slunce v šálku!
Žádný div, že tento africký čaj učaroval celou Evropu. Rooibos se svojí zlatohnědou barvou kombinuje vůni dřeva a jemných květů. Chuť je hebká a jemná, připomíná vanilku a kakaové slupky. Čaj z rooibosu se skvěle hodí k vanilkovým i čokoládovým dezertům, ale také k ostrým jídlům a marockému tahini. Výhonky a listy z 1,5 m vysokých keřů se nejprve rozmělní a poté se na slunci fermentují, aby vznikl plnohodnotný červený čaj. Fantazii se meze nekladou: jablečná nebo hroznová šťáva, kokosové mléko smíchané s čajem nám dá skvělý koktejl. Plátky citronu a pomeranče, kousky jahod a broskve nápoj dodatečně zjemní.
Návod k přípravě: čajový sáček na šálek (cca 250 ml) přelejte vroucí vodou a nechte 5-10 min. luhovat.
Náš tip: Vyzkoušejte tento čaj s trochou mléka a medu.
Věděli jste, že? Někdy je Rooibos kvůli své výrazné barvě nazýván červeným čajem?