Špalda loupaná BIO

Značka: PRO-BIO

Špalda je jedna z nejstarších původních obilovin. Je podobná klasické pšenici, ale je nutričně bohatší. Má vysoký obsah bílkovin, je zdrojem tuků, komplexních sacharidů, vlákniny, minerálů a vitamínů. Je oblíbená hlavně pro svou lehkou stravitelnost, pozitivním působením na imunitním systém. Posiluje oslabené zažívání, slinivku i slezinu. Má vysoký glykemický index, zasytí Vás tedy na dlouhou dobu. Je  tedy výjimečná svým složením a taky zajímavou oříškovou chutí.

Domů si donesete 100% špaldu loupanou BIO.

Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu nejvýše 75%

Namlít mouku, vločky?
Dostupnost Máme! (14,687 kg)
78 Kč / kg
Špalda loupaná BIO
Značka: PRO-BIO
Špalda loupaná BIO
BIO Český produkt

Jaká je?

Špalda je jedna z nejstarších původních obilovin. Je podobná klasické pšenici, ale je nutričně bohatší. Má vysoký obsah bílkovin, je zdrojem tuků, komplexních sacharidů, vlákniny, minerálů a vitamínů. Je oblíbená hlavně pro svou lehkou stravitelnost, pozitivním působením na imunitním systém. Posiluje oslabené zažívání, slinivku i slezinu. Má vysoký glykemický index, zasytí Vás tedy na dlouhou dobu. Je  tedy výjimečná svým složením a taky zajímavou oříškovou chutí.

Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu nejvýše 75%.

Složení: 100% špalda loupaná BIO

Jak se vyrábí?

Špaldou to u firmy Probio začalo. Špaldu nezná nikdo tak dobře jako oni. Jen v jejich bio mlýně ji umí loupat tak šetrně a jemně, aby v ní zůstal obilný klíček a maximum živin. Technologie, kterou firma Probio využívá umožňuje odebírat špaldu téměř "přímo z pole" a zrno zpracovat od jeho počátku - čištění, sušení, mletí, balení. Suší se šetrně teplým vzduchem a konečný produkt si tak zachová své živiny.

Na co je dobrá?

Tato obilovina se dá využít na mnoho způsobů. Vařená, třeba se smaženou cibulkou, grilovanou zeleninou, jako zajímavá příloha. Hodí se také na zapékání, jako zavářka do polévek, k přípravě karbanátků nebo netradičního rizota.

Špaldu je vhodné namočit minimálně na 8 hodin, ideálně přes noc a poté cca 50 minut vařit. Odměnou bude skvělá, oříšková, minerální chuť.

Je možné ji rozemlít na mouku nebo z ní udělat vločky.


 

Doplňkové parametry

Kategorie: Obiloviny (zrna)
Pochází z: EU, ČR
DMT: 6. 6. 2025
Šarže: A0230026CZE21022305

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

PRO-BIO, obchodní společnost s r.o., Lipová 40, 788 32 Staré Město