Kakaový prášek min. 21%
Užijte si kakao bez výčitek. Tento alkalizovaný kakaový prášek je vyroben z nepražených kakaových bobů, je v RAW kvalitě, je bez lepku, je se sníženým obsahem tuku, je prostě mňam. Připravit si z něj můžete skvělý mléčný nápoj, přidat ho můžete do pečení nebo kosmetiky. Opravdu, neděláme si legraci! Tipy najdete níže.
Na posypání, do těsta nebo do horkého mléka. Kakao s jedinečně bohatou chutí z těch nejkvalitnější bobů. Temné jako den bez JANKOVY čokolády, hořké jako naše kakao. Takže tak akorát.
Kategorie: | Kakao, karob |
---|---|
Země původu: | Kolumbie - Bogotá |
DMT: | 30. 10. 2024 |
Jak vzniká kakaový prášek?
Kakaový prášek vzniká lisováním kakaové hmoty. Při tomto procesu se oddělí kakaové máslo (cca 45 %) a zbytek hmoty, která zůstane, je tzv. kakaový koláč (torta, cocoa cake), který obsahuje min. 21 % kakaového másla. Po rozemletí "koláče" vzniká kakaový prášek.
Při výrobě kakaových produktů (hmota, máslo, prášek) nedochází při jejich zpracování k teplotě vyšší než 42 stupňů.
Víte, že?
Nejedná se o holandské kakao, které je alkalizované (při této metodě se snižuje obsah zdraví prospěšných flavonoidů, které mají antioxidační účinek).
Jaké je jeho složení?
Kakaový prášek má snížený obsah tuku. Obsah kakaového másla minimálně 21 %. Bez lepku. Sůl je v potravině obsažena v důsledku přirozeně se vyskytujícího sodíku.
Vyrobte si kakaový nápoj
Použijte 1/3 kakaového prášku a 2/3 panely. Skvělá chuť zaručena!
Kakao v kosmetice
(Zdroj: Johnsonová, B. Domácnost bez odpadu)
Tváře
Pro výrobu tvářenky v malé misce smíchejte mleté kakao nebo karob (hnědá), skořici (oranžová) a namletou sušenou červenou řepu (růžová) v poměru, kterým dosáhnete požadovaného odstínu. Můžete také použít každou ingredienci zvlášť. Následně nanesete prášek kosmetickým štětečkem hned poté, co si natřete obličej hydratačním krémem. Ten pomůže tvářence udržet se na pokožce.
Oči
Pro výrobu zvýrazňovače očí smíchejte kohl a kakaový prášek v příslušném poměru pro požadovaný odstín. Namočte malý plochý štěteček do vody nebo domácího spreje na vlasy, pokud chcete, aby zvýrazňovač lépe držel, a pak do prášku v dózičce.
Pro výrobu očních stínů naneste prášek požadované barvy prsty nebo malým štětečkem na oční víčka, která jste předtím natřely hydratačním krémem. Ten pomůže stínům udržet se na pokožce.
Opálení
Pro efekt přírodního kakaového opálení použijte hydratační krém na ty části těla, kterým chcete dodat barvu. Velkým štětcem na make-up naneste jemně mleté kakao na pokožku (tato metoda je vhodná například pro oblast dekoltu). Nebo si smíchejte v dlani jemně mleté kakao s trochou oleje a natřete na pokožku (ideální na nohy).
Výživové údaje na 100 g výrobku: energie: 1450 kJ/349 kcal; tuky: 13,10 g, z toho nasycené mastné kyseliny 7,86 g; sacharidy: 14,6 g, z toho cukry: 0,45 g; vláknina: 37,2 g, bílkoviny: 24,65 g; sůl: 0,047 g
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.